Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Cikkek 2011

Thomas Herzog főpolgármester ünnepélyes beiktatásán Schrambergben
2011-11-30

Schramberg az a német település, amellyel a legrégebbi, de nem hivatalos a testvérvárosi kapcsolatunk. A kisváros Németország dél-nyugati csücskében, Baden-Württemberg tartományban található, a Fekete-erdő környékén. Barátságunk Schramberggel 1982-ben kezdődött, amikor Fogarasy-Fetter Mihály, Miska bácsi kapcsolatot keresett őseinek szülőföldjével.

A kapcsolat kezdetben csak magánjellegű volt, de a rendszerváltozás éveiben a települések közötti kapcsolattá érett. Először a Nemzetiségi Tánccsoport (1990), majd a Vásár téri iskola diákjai alakítottak ki együttműködést Schramberggel (1992-93), később a zeneiskola fúvószenekara folytatta a sort (1995).

Búcsú Papp Józseftől
2011-11-06

Papp József – mint az előző években mindig – az idén is mindenképpen szeretett volna eljönni a Művészetek Házába, az Idősek Napi ünnepségre. Kiderült azonban, hogy ezen a napon Józsi bácsi már egy másik ünnepségre volt hivatalos... Égi születésnapja alkalmából érdemes felidézni életét, mert Papp József nemcsak Pilisvörösvár legidősebb polgára volt, hanem áldozatos életével, bölcsességével és idős korát meghazudtoló optimizmusával mindannyiunk számára követendő példakép is.

Papp József 1909-ben született Gárdonyban, egy tízgyermekes szegény földműves család negyedik gyermekeként.

Búcsú Papp Józseftől
2011-10-31

Két héttel ezelőtt, október 2-án, vasárnap reggel, az Idősek Világnapjára készülve kaptam telefonon a hírt, hogy meghalt városunk legidősebb polgára, a 103. évében járó Papp József.

Elgondolkodtató, jelképes értékű ez az időpont... Papp József – mint az előző években mindig – az idén is mindenképpen szeretett volna eljönni a Művészetek Házába, az Idősek Napi ünnepségre. Kiderült azonban, hogy ezen a napon Józsi bácsi már egy másik ünnepségre volt hivatalos... Égi születésnapja alkalmából érdemes felidézni életét, mert Papp József nemcsak Pilisvörösvár legidősebb polgára volt, hanem áldozatos életével, bölcsességével és idős korát meghazudtoló optimizmusával mindannyiunk számára követendő példakép is.

Köszönet Fogarasy Attila felelős szerkesztőnek
2011-09-30

2011. május elsején az alábbi elektronikus levél érkezett a Polgármesteri Hivatalba.

„Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Jegyző Asszony! Tisztelt Igazgató Asszony! Tisztelettel bejelentem, hogy 2011 szeptemberétől – az új tanév kezdetétől – a Vörösvári Újság felelős szerkesztői és tördelőszerkesztői feladatait már nem tudom ellátni. Bár szerkesztői megbízatásaim az év végéig szólnak, közös megegyezéssel szeretném felbontani az önkormányzattal kötött erre vonatkozó szerződéseket.

Közcélú munkások Pilisvörösváron
2011-07-30

2011. január 1-jétől átalakult a közfoglalkoztatás rendszere, amelynek értelmében az önkormányzatok – településenként maximált létszám erejéig – támogatást vehetnek igénybe közcélú munkások alkalmazásához, az alábbiak szerint:

1. Önkormányzat által szervezett hoszszabb időtartamú közfoglalkoztatás:
Napi 6-8 órás foglalkoztatás, 2-12 hónapos időtartamban.

2. Önkormányzat által szervezett rövid időtartamú közfoglalkoztatás:
Napi 4 órás foglalkoztatás, 2-4 hónapos időtartamban,

Gromon István polgármester reagálása a Schiller Gimnázium terveiről szóló cikkre
2011-07-16

Elolvastam Tóth Zsuzsanna cikkét a Schiller Gimnázium két tannyelvű oktatással kapcsolatos terveiről, s a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében szükségesnek találtam, hogy a cikkre reagáljak. Részben azért, mert a cikk kész tényként kezeli a nyolc osztályos két tannyelvű iskola létrejöttét (holott tudomásom szerint erről nincsen szó), részben pedig azért, mert a cikkben több valótlan állítás is szerepel, amelyet cáfolni szeretnék.

Kezdjük először is időrendi áttekintéssel: hogyan is kezdődött a tervezett két tannyelvű iskola ügye, és mi történt eddig.

Közcélú munkások Pilisvörösváron
2011-06-14

2011. január 1-től átalakult a közfoglalkoztatás rendszere, amelynek értelmében az önkormányzatok – településenként maximált létszám erejéig – támogatást vehetnek igénybe közcélú munkások alkalmazásához, az alábbiak szerint:

Javult Pilisvörösváron a helyi adófizetési morál
2011-04-14

2011. március 16-ig lehetett pótlékmentesen befizetni a helyi iparűzési adó 2011. évi adóelőlegét és a gépjárműadó első félévi összegét. Izgalommal vártuk, hogy az elmúlt fél évben tett erőfeszítéseink révén javult-e Pilisvörösváron az adófizetési morál, ill. sikerült-e javítani az adókivetés és behajtás hatékonyságán.

 Az alábbi táblázat alapján - ami a 2010.03.31-i és a 2011.03.31-i bevételeket hasonlítja össze - érzékelhető javulás tapasztalható.

Búcsú Víg Jánostól
2011-02-28

Hosszú szenvedés után, életének 83. évében meghalt Víg János, a Pilisvörösvári Római Katolikus Egyházközség énekkarának tagja.

Víg János Gáger József plébános úr idejében, ministránsként kezdte a templomi szolgálatot, majd Marlok István plébános úr idején folytatta azt. Legény korában, 1948 táján lépett be a Vass Márton kántor úr vezette egyházközségi énekkarba.

1 - 9/ 9 cikkből