Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Beszédek 2011

ÜNNEPI BESZÉD 2011. október 23-án, az 1956. évi forradalom és szabadságharc 55. évfordulóján
2011-10-24

Tisztelt Ünneplő Közönség, Hölgyeim és Uraim!

2011. október 23-a van, az 1956. évi forradalom és szabadságharc 55. évfordulója.

A forradalom szó jelentése a Magyar értelmező kéziszótár szerint: „A politikai, ill. társadalmi, gazdasági rendszer megdöntésére irányuló harc." A szabadságharc szó jelentése pedig: „Elnyomott népnek a szabadságáért, függetlenségért vívott harca."

Manhertz Erzsébet emlékmű és Manhertz Erzsébet tér felavatása
2011-10-04

Kedves Szűcs Mária Elnök Asszony!
Főtisztelendő Hajdú Ferenc Provikárius Kanonok Úr!

Főtisztelendő Nemeshegyi Péter Dékán Úr!

Főtisztelendő Forrai Tamás Provikárius Úr!

Kedves Göcsei Rita Nővér!

Főtisztelendő Balla Sándor Plébános Úr!

Tisztelt Dr. Gulyás Kálmán nyugalmazott Államtitkár Úr!

Kedves Manhertz Júlia Igazgató Asszony!
Tisztelt Sas D. Gyula tulajdonosi és fenntartói Megbízott Úr!

Kedves Szent Erzsébet Otthon-lakók! Tisztelt Ünneplő Közönség!


Tizennyolc évvel ezelőtt, 1993 novemberében, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén több száz vörösvári polgár gyűlt össze itt a közelben, az újonnan létesült Szent Erzsébet Otthon felszentelési ünnepére. Az ünnepségen részt vett Paskai László bíboros érsekprímás, Takács Nándor székesfehérvári megyéspüspök, Surján László népjóléti miniszter, Labbant Lajos plébános, Botzheim István polgármester s az önkormányzati képviselő-testület tagjai.

Idősek Világnapja – 2011.
2011-10-03

Kedves Ünnepeltek!
Kedves Ünneplők!

Ismét eltelt egy év, s mi újra eljöttünk ide a Művészetek Házába, városunk legszebb közösségi termébe, hogy megünnepeljük az Idősek Világnapját.
Eljöttünk, hogy köszöntsük Vörösvár legidősebb polgárait: kifejezzük városunk közösségének megbecsülését, jelezzük, hogy fontosak nekünk, hogy számon tartjuk őket, s hogy hálásak vagyunk nekik azért, amit hosszú életük során családjukért, Vörösvárért és a hazáért tettek.

Gerstetten és Pilisvörösvár testvérvárosi kapcsolatának15 éves jubileumi ünnepsége Pilisvörösváron
2011-09-24

Kedves Polaschek Polgármester Úr!
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Barátaink!

Pilisvörösvár Város Önkormányzata és városunk polgárai nevében szeretettel köszöntöm Mindnyájukat Pilisvörösváron, a Gerstetten és Pilisvörösvár közötti hivatalos testvérvárosi kapcsolat megalapításának 15. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségünkön. Nagy öröm számomra, hogy a mai ünnepre nemcsak az önkormányzati és partnerkapcsolati vezetők érkezett hozzánk Gerstettenből, hanem egy népes, 38 fős delegáció. Ez azt mutatja, hogy a két település polgárai szívesen találkoznak, szívesen ápolnak baráti kapcsolatokat egymással.

15jähriges Jubiläum der Partnerschaft zwischen Gerstetten und Pilisvörösvár Feier in Pilisvörösvár
2011-09-24

Lieber Herr Bürgermeister Polaschek!
Sehr geehrte Damen und Herren!
Liebe Freunde!

Im Namen des Stadtrates und der Werischwarer Bürger begrüße ich Sie alle recht herzlich an den Feierlichkeiten zum 15jährigen Partnerschaftsjubiläum zwischen Gerstetten und Pilisvörösvár. Es ist für mich eine große Freude, dass zu dieser Feier nicht nur eine kleine, sondern eine 38köpfige Delegation aus Gerstetten gekommen ist. Das zeigt, dass sich die Bürger der beiden Ortschaften gerne treffen, dass sie gern die Kontakte miteinander pflegen.

Könyvtáravatás (2011.09.15.)
2011-09-17

Kedves Könyv- és Könyvtárbarátok, kedves Ünneplők!
Szeretettel köszöntöm Mindnyájukat a mai könyvtáravató ünnepségünkön.

Az utóbbi hetekben-hónapokban, hála Istennek, jónéhány nagyszabású avatóünnepséget rendezhettünk (Gondolok itt a Kápolna utcai kútavatásra – a Szent János tér és Szent János-szobor avatására – a Városi Ügyfélszolgálat és Díszterem átadására – vagy a Bányászcsille-emlékmű felavatására.) A mai könyvtáravató ünnepséget ezekhez képest kicsit csendesebbre, bensőségesebbre terveztük - a hely szelleméhez illeszkedve.

61. Magyar Bányásznap
2011-09-02

Tisztelt Székely József Elnök Úr!
Tisztelt Farda István Alelnök Úr!
Kedves Jelenlévő Pilisvörösvári, Pilisszentiváni és Dorogi Bányászok!
Hölgyeim és Uraim!

Ismét eltelt egy év, eljött az első szeptemberi hétvége, a bányásznapi megemlékezések ideje.

Bár a bányásznapot a német és magyar bányavidékeken hagyományosan Szent Borbálának, a bányászok védőszentéjének az ünnepén, december 4-én tartották, a hivatalos Magyar Bányásznapot immár 61 éve szeptember első vasárnapján tartják, az 1919. szeptember 6-i tatabányai csendőrsortűz áldozatainak emlékére.

100 éves a Templom téri iskola
2011-08-30

Kedves Igazgató Asszony, Kedves Tanárnők és Tanárurak, Kedves Gyerekek, Kedves Szülők, Kedves Ünneplők!

A tanévnyitó mindig izgalmas esemény. Leginkább izgalmas egy leendő elsős számára, akinek el kell szakadnia az óvoda ismerős és biztonságos világától, és ide kell jönnie ebbe a hatalmas épületbe, a sok ismeretlen gyerek és tanár közé, és félelemmel vegyes kíváncsisággal vállalnia kell mindent, ami itt vele történni fog. De izgalmas a tanévnyitó egy másodikos-harmadikos gyereknek is, aki viszontláthatja hónapok óta nem látott osztálytársait, s akire esetleg új tanterem, új tantárgyak, új osztálytárs vagy új tanító néni vár.

XX. Vörösvári Napok megnyitója – a Fő utca program ünnepélyes zárórendezvénye
2011-08-13

Kedves Dieter Rubenbauer Polgármester Úr!
Kedves Mik József Polgármester Úr!
Kedves Ünneplő Pilisvörösvári Polgárok!
Kedves Vendégeink!

Szeretettel köszöntöm mindnyájukat ebben az új épületben, városunk új Dísztermében a XX. Vörösvári Napok megnyitóján, s egyben a Pilisvörösvár, Fő utca program ünnepélyes zárórendezvényén, az elkészült létesítmények ünnepélyes átadásán.

Az áthelyezett Szent János-szobor és az újonnan kialakított Szent János tér avatása
2011-07-10

Főtisztelendő Plébános Úr!
Kedves Ünneplők!

Néhány héttel a Kápolna utcai régi kút felújítása és ünnepélyes beszentelése után ismét összejöttünk, hogy Vörösvár múltjának egy másik, talán még szentebb darabját adjuk vissza a jelennek: eljöttünk, hogy megünnepeljük az újonnan kialakított Szent János tér átadását és az évtizedek óta a járókelők szeme elől elzárt Nepomuki Szent János-szobor közterületen való újra felállítását.

Következő >> Utolsó
1 - 10/ 13 cikkből