Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Fejlesztések 2009

Solymártól az M1-ig
2010-05-17

A tervasztalon már folytatódik az M0-ás építése

Az Unitef-Útteszt konzorciuma nyerte az M0 autóút nyugati szektora 10. és 1. számú főút közötti szakasza tanulmánytervének, valamint előzetes környezetvédelmi vizsgálati dokumentációjának az elkészítését, az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által becsült 100 millió forint helyett 198 millió lett az ár.


Épülhet az új 10-es főút
2010-05-15

...címmel közölt cikket Kálmán Attila tollából a Népszabadság 2009. április 27-i száma.

A cikk szerzője idézi Pelsőci Gézát, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. irodavezetőjét, aki elmondta, hogy ?elsőként az óbudai temetőtől északnyugatra, a Pomázi út és az ürömi elágazás közötti, nagyjából három kilométeres szakasz épül meg. Az ürömi csomópontban körfogalmat építenek. A környezetvédelmi engedély már jogerős, az építési engedély jövőre lehet meg. Optimális esetben ez a szakasz 2012-ben helyezhető forgalomba.?

Arccal a vasút felé
2010-04-16

Folyik a környezetvédelmi engedélyeztetése az Óbuda?Pilisvörösvár?Piliscsaba vasúti vonalszakasznak

Közmeghallgatást tartott a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a Budapest?esztergomi vasútvonal átépítésének környezeti hatásvizsgálati eljárása keretében május 13-án Solymáron, a Polgármesteri Hivatal nagytermében. A közmeghallgatáson az Északi öszszekötő vasúti Duna-híd ? Piliscsaba vonalszakasz környezeti hatástanulmányát ismertették az érdeklődőkkel, akik kérdéseket tehettek föl a megjelent tervezőknek és környezetvédelmi szakembereknek.
Csomópont épül a Kultúrháznál
2010-04-15

90 millió forintos állami támogatással

A Képviselő-testület 2008 szeptemberében döntött arról, hogy fedezetet biztosít a Fő utca ? Szabadság utca ? Iskola utca kereszteződésben jelzőlámpás csomópont terveztetéséhez. A tervezés jelenleg is folyamatban van. Örömteli hír, hogy a jövőbeni beruházáshoz időközben 90 millió forintos állami támogatáshoz jutott a város.


Új járda a Szabadság utca elején
2010-04-15

Április 8-án a kivitelező ? a szentiváni székhelyű Álomszer Kft. ? műszakilag átadta a Szabadság utca elején általa épített viacolor járdát. A műszaki átadáson Gromon István polgármester is megjelent, hogy személyesen ellenőrizze az egyeztetések során megbeszéltek betartását. Az egyeztetéseken, bejárásokon számos műszaki problémát kellett ugyanis megbeszélni, számos lakossági igényt kellett figyelembe venni.


Értesítés a Fő utca program-pályázat első körbeli sikeréről
2010-03-15

Tisztelt Polgármester Úr!

Örömmel értesítem, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott ?Pilisvörösvár, Fő utca program? című, KMOP-5.2.1/B-2008-0003 jelű első fordulós pályázatát a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága vezetője előzetesen legfeljebb 600.000.000. Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte maximum 751.408.892. Ft elszámolható költség és 79,85% támogatási mérték mellett.

A Fő utca program tervei
2009-12-15

623,5 millió forint pályázati támogatást nyert városunk a Fő utca felújítására.

A projekt elemei:

a Fő utca városközponti részének felújítása (járda parkolók), zöldfelületi fejlesztése, csapadékvíz-elvezetése, a Városháza épületének felújítása, a Bajcsy-Zsilinszky tér rehabilitációja, a Városi könyvtár felújítása, a Könyvesbolt bővítése, internetkávézó kialakítása, új közszolgálati funkciók telepítése (ügyfélszolgálat, házasságkötő terem).

Fejlesztési tervek a régióban
2009-11-15

Vasút, 10-es elkerülő út, körgyűrű

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara városunkban tartotta meg őszi kihelyezett ülését november 3-án a Művészetek Háza dísztermében. Az érintett cégek legmagasabb szintű vezetői és vezető tervezői ismertették a közeli és távolabbi jövőben elkészülő vasúti és közúti létesítmények mostani állását.


Emlékek parkja
2009-10-16

Helytörténeti parkot avattak az egykori Lahmkruam helyén

Szeptember 25-én kedves és meghitt ünnepség keretében adta át Gromon István polgármester a Petőfi Sándor utcában létesített új parkot. Az eseményre ? amint azt a játszótér- és parkátadások sorában megszokhattuk ? ezúttal is igen sokan voltak kíváncsiak, az eddigiekkel ellentétben azonban most az idősebbek aránya jóval nagyobb volt a megnyitón. Ennek oka, hogy ez a park eleve az idősebb korosztály számára készült: pihenésre, emlékezésre, elmélkedésre, találkozásokra és csendes beszélgetésekre.Német utcanévtáblák
2009-10-15

Felkerültek helyükre a német utcanév-táblák Vörösváron. A jelenlegi kb. 200 pilisvörösvári utca közül 26-ban került ki német és sváb felirat. A zománcozott lemezből, kék színben, fehér felirattal készült táblák a hajdani telepes falu utcáit jelölik. A 600 darab tábla mintegy 800 000 forintba került. Az öszszeget a Német Nemzetiségi Önkormányzat egy pályázaton nyerte el. A felszerelés költségeit (kb. 300 000) forint a városi önkormányzat fizette. A táblák felszerelésével nagyot lépett előre városunk a nemzetiségi hagyományőrzés terén.

(Forrás: Vörösvári Újság)

Következő >> Utolsó
1 - 10/ 20 cikkből