Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Fejlesztések 2008

Új 10-es: kegkorábban 2016-ban
2008-12-16

Közlekedési tájékoztatók a kistérségi ülésen

A Pilis-Buda-Zsámbék Többcélú Kistérségi Társulás november 6-i ülésén Gromon István elnök meghívására Thoroczkay Zsolt, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese (dr. Csepi Lajos szakállamtitkár képviseletében) beszámolt az új 10-es úttal kapcsolatos legújabb fejleményekről. Elmondta, hogy az elmúlt évek Budapest térségét érintő fejlesztései kiemelkedőek voltak, az M0 északnyugati szakaszára azonban jelenleg nincs forrás. Az új 10-es út tekintetében viszont nincsen finanszírozási probléma, a 2009. évi költségvetésben külön nevesítve van a projekt, és előreláthatólag az építkezés megkezdéséig biztosítottak a források.
Fejlesztések: járda- és korlátépítések
2008-12-15

Szöllősi János körzeti képviselő javaslatára, lakossági kérelmek alapján a Dózsa Gy. u. elején (a gyógyszertárnál) a lejtős járdaszakaszon 18 méter hosszúságban kapaszkodó korlát készült 333.000,- Ft költséggel.

Az ELMű-kábelfektetés utáni helyreállítás címén elkészült a Pozsonyi utcai járda. Ezzel összefüggésben a Vasút köz 5. sz.-tól a Pozsonyi utcáig a kanyarban önkormányzati finanszírozásban elkészült 51 m2 viacolor járda, 440.000,- Ft értékben.

Újabb parkolók és járdák építéséről
2008-07-15

Járda és parkoló a Schiller Gimnázium előtt

A járda építéséről a képviselő-testület még tavaly döntött a közintézmények jobb megközelítése érdekében indított járdaprogram keretében. A parkoló építését az idén áprilisban határozta el a testület a parkolóprogram részeként. A kivitelezésben célszerű volt a két beruházást összekapcsolni. Annál is inkább, mivel az Állami Közútkezelő Kht. szeptemberre tervezi a Szabadság utca teljes burkolatcseréjét. A készülő parkolónál az útpadka már a leendő burkolat szintjéhez igazodik. (A Közútkezelő tájékoztatása szerint 5-6 cm-rel magasodik majd az út szintje.)

A kivitelezési munkák 2008. június 30-án kezdődtek és előre láthatólag 2008. július 30-ig tartanak. A teljes beruházás összköltsége 7,5 millió forint.

Árpád utcai zöldfelület és parkoló

Víztócsák helyett most autók állnak itt

A beruházás alapvető célja az állandó csapadékvíz-probléma megoldása volt (nagyobb esők után rendszeresen egy kisebb tó alakult ki ezen a helyen, a terepviszonyok miatt a víz nem tudott sem elfolyni, sem elszivárogni). A kiemelt szintű zöldfelület révén a domborzati viszonyok úgy alakultak, hogy a víz már nem áll meg a téren, hanem részben elszivárog a talajba, részben elfolyik a környező burkolt utcákon. A beavatkozás révén egyúttal a parkolási rend is kialakult.

A kivitelezési munkák 2008. június 16-án kezdődtek és 2008. július 4-én lényegében befejeződtek, minimális javítási munka van még hátra. A beruházás összes költsége 960 ezer forint. Az önkormányzat a beruházásra a fedezetet a városüzemeltetési keretből biztosította.


Közradjuk a Műszaki Osztály tájékoztatása alapján

(Forrás: Vörösvári Újság)

Pozitív pédák
2008-06-17

Városunkban az elmúlt időben sok szomorú példát láthattunk a közterületeinken elkövetett vandalizmusra, a környezet, a természet iránt érzett közömbösségre, önzésre, a közösség érdekeinek semmibe vételére. Szerencsére ezek mellett mindig sok pozitív példát is látni nap mint nap. Igaz, ezeket gyakran nehezebb észrevenni, mint a harsány, ordító negatívakat.


Virágtartók az orvosi rendelő
előtti gyalogátkelőhelynél

Elmenni mellettük dicséret nélkül azonban semmiképpen nem szabad.

Hadd említsük meg e helyt nagy elismeréssel azt a vörösvári kőfaragó mestert, aki a Szakorvosi Rendelőintézet előtti zebra két végén, saját költségén újakra cserélte az önkormányzat által oda kihelyezett 4 db régi műkő virágtartót. Ugyanilyen nagylelkű felajánlást tettek azok a polgárok, akik a Puskin utca ? Angeli köz sarkán, saját költségükön helyeztek el egy műkő virágtartót és vállalták annak beültetését és további rendszeres gondozását.

A virágtartók kihelyezését és a gondozásukra való felajánlást Gromon István polgármester hivatalos levélben köszönte meg.

Olvasóinkat arra kérjük, ha hasonló példákról tudnak, írják meg nekünk, szívesen közzé tesszük a jó hírt, a pozitív példát újságunkban is.

F. A.

(Forrás: Vörösvári Újság)

Tájékoztató útfelújításról
2008-06-15

Örömmel tájékoztatom a Szabadság utcában és a Kisfaludy utcában lakó polgárainkat és vállalkozóinkat, hogy a Magyar Közút Állami Közútfejlesztő Kht. tájékoztatása szerint a 11108 számú pilisszántói bekötőút 0,0 ? 1,8 kilométerszelvény közötti szakasza felújításra kerül (Szabadság utca ? Kisfaludy utca a 10. sz. főúttól a Szent Erzsébet utcai csomópontig).

Kérem, hogy az útbontással járó esetleges fejlesztéseiket a kivitelezés (2008. szeptember) megkezdéséig fejezzék be, mivel burkolatbontás azt követően 5 évig nem lesz lehetséges.

Gromon István
polgármester

(Forrás: Vörösvári Újság)

Nyertes akadálymentesítési pályázat
2008-05-17

Pilisvörösvár Város Önkormányzata közel 10 millió forintot nyert a Napos Oldal Szociális Központ akadálymentesítésére az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében kiírt pályázaton.

Részlet az erről szóló hivatalos levélből:

Tisztelt Pályázó! Örömmel értesítjük, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv KMOP-4.5.3. támogatási rendszeréhez benyújtott ?Városi Napos Oldal Szociális Központ (Idősek Otthona) komplex akadálymentesítése ? Gyermekjóléti Szolgálat működik benne? című, KMOP-4.5.3-2007-0004 jelű pályázatát a Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője 9976266 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. (...) A pályázaton elért sikerükhöz ez úton is gratulálunk!

Rádics Balázs, területi irodavezető

(Forrás: Vörösvári Újság)

Kell-e nekünk átkötő út?
2008-05-15

Az elmúlt hónapokban több cikkben foglalkoztunk a város keleti és északi határában épülő MOL-gázvezetékkel. A cikksorozatot egy interneten keringő dokumentum (Power Point bemutató) váltotta ki, amelyet ? mint utólag kiderült ? Ipacs László vörösvári lakos szerkesztett.
Városunk jövőjéről
2008-04-15Lezárult a lakossági véleményezése a ?Pilisvörösvár Város Integrált Városfejlesztési Stratégiája? című dokumentumnak, amely a város középtávú fejlesztéséről való gondolkodást hivatott meghatározni. Fontos újdonsága a korábban már elfogadott Városfejlesztési koncepcióhoz képest, hogy területi szemléletű, és hogy ötvözi a gazdaság, a környezet és a közlekedés fejlesztésének szempontjait, valamint a különböző társadalmi, önkormányzati és közösségi célok megvalósulására vonatkozó elképzeléseket.

Új utcanévtáblák
2008-03-15

Fő út helyett Fő utca

Az elmúlt hónapban kihelyezésre kerültek Pilisvörösvárott az új utcanévtáblák. Az esztétikus, tartós és jól olvasható táblák tökéletes tájékozódást jelentenek a városunkba érkező idegeneknek, de még a helyieknek is, hiszen városunk egyre nagyobbra nő, és komoly fejtörést jelent egy született vörösvárinak is egy-egy félreesőbb utca beazonosítása.


A Templom téri iskola felújítása
2008-02-15

A tervek elkészültek, a pályázatot beadták

Szakmai vélemények szerint nem halasztható tovább a Templom téri iskola tetőszerkezetének felújítása, a kémények visszabontása, az elektromos hálózat cseréje és a világítás korszerűsítése.
Következő >> Utolsó
1 - 10/ 11 cikkből