Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Interjúk 2010

Elkészült a Fő utca, a Fő tér és a jelzőlámpás csomópont
2010-12-23

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Hamarosan megújult Fő utcájával és Fő terével büszkélkedhet Vörösvár. Kinek a feladata lesz ennek a másfél kilométernyi, korszerűvé vált, megcsinosodott közterületnek a karbantartása, tisztán tartása?

- Valóban büszkék lehetünk a megújult városközpontunkra! Úgy gondolom, hogy bár Vörösvár hivatalosan már 13 éve város, de igazából a Fő utca mostani felújítása tette Vörösvárt a magunk és a kívülállók szemében is azzá. A most végrehajtott fejlesztések olyan előrelépést jelentenek a Fő utca mindennapi használhatóságában és a városképben, amit áttörésnek lehet nevezni.

Őrizzük meg a józanságot és az összefogást
2010-11-02

Interjú Gromon István polgármesterrel

? Tisztelt Polgármester Úr! Kérem, engedje meg, hogy újraválasztása alkalmából jó munkát és sok sikert kívánjak Önnek és képviselő-társainak a következő négy évre!

? Köszönöm szépen! - A munka megvan, az igyekezet is meglesz, s reméljük, a siker is hozzájön majd. Mivel Pilisvörösvár polgárai 68,8%-os többséggel választottak polgármesterré,

Higgyünk a saját munkánk erejében!
2010-10-02


Interjú Gromon István polgármesterrel

A SZEMÉLYES ÉRZÉSEKRŐL


- Tisztelt Polgármester Úr! Végéhez közeledik az önkormányzati ciklus, lassan lejár polgármesteri megbízatása, és lehet, hogy utoljára nyilatkozik városunk vezetőjeként újságunkban. Hadd kezdjem egy személyes kérdéssel: milyen érzések, gondolatok kavarognak most Önben, négyévi megfeszített munka után?

"Nem hatalom, hanem szolgálat..."
2010-08-21

Interjú Gromon István polgármesterrel


- Az élesedő választási kampányban az Önt támadó politikai erők egyik fő ?kampányvádja", hogy Ön az előző polgármester nyomdokain lépdelve folytatta a város eladósítását, mivel az Önkormányzat az elmúlt négy évben újabb súlyos hiteleket vett fel. Mit szól Ön ezekhez a vádakhoz?


Elindult a kampány?
2010-07-15

Interjú Gromon István polgármesterrel

? Előző számunkban Gulyás Dénes országgyűlési képviselő úr lényegében megkezdte a kampányt az őszi önkormányzati választásokra, amikor dr. Lovas Andrást ajánlotta polgármesternek Vörösváron. Hogyan élte meg, hogy nem Önt választotta a Fidesz polgármesterjelöltnek, kíván-e ennek ellenére indulni a választáson, és ha igen, milyen színekben, milyen csapattal?

? A hozzám eljutott, másodkézből származó, nem hivatalos információk szerint a pilisvörösvári csoportban hozott döntést azóta a Megyei Választmány Elnöksége és az Országos Választmány Elnöksége is megerősítette (hivatalos írásos tájékoztatást egyik döntésről sem kaptam). Ezek a döntések nagy csalódást és fájdalmat okoztak számomra, amit még fokozott a határozatok megszületésének módja. A polgármester-jelöléssel kapcsolatos különböző szintű döntések előtt ugyanis velem senki nem tárgyalt, senki meg nem hallgatott, senki nem indokolta meg, hogy mi az oka a félreállításomnak.

A Művészetek Háza átadásáról, a Fő utca program kezdetéről és a rendkívüli időjárásról
2010-06-15

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Az utóbbi évek kiemelkedő eseménye volt a Művészetek Háza átadása, milyen visszajelzéseket, esetleges kritikákat kapott ezzel kapcsolatban, illetve Önnek milyen személyes benyomásai vannak az épületről és a kétnapos megnyitóünnepségről?

- Számomra személyesen is ünnep volt a Művészetek Háza pünkösdi átadása. Négyéves kemény munka révén sikerült ezt a beruházást győzelemre vinni. Boldog vagyok, hogy a gyönyörű időben megtartott megnyitóünnepségre sokan eljöttek, és hogy mindenkinek öröm volt az arcán. Úgy érzem, hogy mind a díszterem, mind az aula kényelmes, tágas, barátságos, otthonos és szép lett, s a művészeti iskola is kulturált, korszerű környezetbe került. A megnyitóünnepség is - úgy érzem - jól sikerült: színvonalas volt a program, a különböző egyesületek, intézmények, amatőr csoportok nagy számban vállaltak szereplést, fellépést, s minden rendezvény nagyszámú közönséget vonzott.

Művészetek Háza felújítás után ? Fő utca felújítás előtt
2010-05-15

? Elkészült az új kultúrház, hamarosan kikerül a Művészetek Háza felirat az épületre. Elégedett-e az átalakítással, sikerült-e a felújítás során felmerült, előre nem látott problémákat teljes mértékben megoldani?

? Most, amikor az interjú készül, még egy hét van hátra a várva várt ünnepélyes átadásig. Javában zajlik a munka, folynak az utolsó simítások, négy nap múlva lesz a műszaki átadás. Tehát még nem beszélhetek múlt időben... Azt azonban elmondhatom, hogy a jelenlegi kivitelező a januári kezdéstől folyamatosan nagy erőkkel és véleményem szerint magas színvonalon dolgozott, s hajszálpontosan a szerződésben vállalt határidőre, május 22-én átadja a felújított épületet.

?Alapvető változásokat várok..."
2010-04-15

? Milyen változásokat vár polgármesterként a parlamenti választások nyomán felálló új parlamenttől és kormányzattól ? különös tekintettel az Önkormányzat finanszírozására vonatkozóan?

? Alapvető változásokat! Remélem, hogy a 20 éves, és immár eléggé elavult önkormányzati törvény módosításával és a kormányprogram elfogadásával végre világosan eldől, hogy mi állami feladat és mi önkormányzati. Jelenleg ugyanis ezek a dolgok erősen keverednek, s az önkormányzatok egy csomó olyan feladatot látnak el részben vagy egészben, ami véleményem szerint állami feladat lenne. Az önkormányzatok dolga ugyanis szerintem alapvetően a helyi közösségi élet feltételeinek megteremtése, a településfejlesztés, a településrendezés, a helyi közutak és közterületek fenntartása, a közösségi tér biztosítása, a köztisztaság fenntartása, a csapadékvíz-elvezetés, a csatornázás, a köztemetők fenntartása stb. Az óvodai ellátás, az alapfokú oktatás-nevelés, az alapfokú egészségügyi és szociális ellátás stb. megszervezése véleményem szerint állami feladat kellene hogy legyen.

Közbeszerzések sorozatban
2010-03-15

- A képviselő-testület több közbeszerzési pályázatról is döntött az elmúlt időszakban. Összefoglalná röviden ezeket?

- A nagy fejlesztéseinkkel kapcsolatban a jogszabályok szerint mind a tervezésre, mind a kivitelezésre, mind az önrész biztosításához szükséges hitelek felvételére közbeszerzési eljárásokat kell lefolytatnunk. Ezek igen bonyolult, hoszszadalmas és ráadásul költséges eljárások. Sorozatban zajlik ezek kiírása, ill. eredményhirdetése.

A költségvetésről és a józan észről
2010-02-15

? Január 28-i ülésén a Képviselő-testület elfogadta a város 2010. évi költségvetését. Hogyan sikerült a rendeletben forrást biztosítani annak a 120 millió forintnak, amit Ön a legutóbbi polgármesteri interjúban ? még a költségvetés összeállítása idején ? a kiadási oldal többleteként nevezett meg?

? Mondhatnám azt is, hogy sehogy, de pontosabb úgy fogalmazni, hogy az egyébként indokolt és szükséges kiadási előirányzatok drasztikus lefaragásával értük el az egyensúlyt. A 88 millió forintos állami elvonás, a normatívák 9%-os csökkentése miatt ebben az évben már nemcsak a személyi és a dologi kiadásokat kell minimumon tartanunk, hanem az intézmények épületeinek és a közterületeknek a karbantartását is halogatni kell, s olyan költségvetési sorokhoz is hozzá kellett nyúlni, amelyekhez a korábbi években soha: jelentősen csökkenteni kellett például a köztisztviselők és a közalkalmazottak béren kívüli juttatását (kafetéria), sőt még a civil szervezetek támogatását is.

Következő >> Utolsó
1 - 10/ 11 cikkből