Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Interjúk 2017

KÖLTSÉGVETÉSI KONCEPCIÓ, KERÉKPÁRFORGALMI HÁLÓZATI TERV, ELBÍRÁLT BURSA HUNGARICA PÁLYÁZATOK, ÉVÉRTÉKELÉS (2018. december)
2018-12-23

Interjú Gromon István polgármesterrel

- November 29-i ülésén tárgyalta a képviselő-testület a 2019-es év költségvetési koncepcióját. Nyilván ez még csak terv, de mik lesznek a fő irányvonalak jövőre?

Bár az államháztartási törvény már hét éve nem írja elő az önkormányzatok számára költségvetési koncepció készítését, Pilisvörösváron minden évben azóta is elkészítjük és Képviselő-testület elé terjesztjük a költségvetési koncepciót, mert ez intézményi, hivatali és önkormányzati szinten is megkönnyíti a költségvetési rendelet tervezését, előkészítését.

FÉLÉVES BESZÁMOLÓ, KÖZTERÜLETI FEJLESZTÉSEK, SZAKRENDELŐI ESZKÖZBESZERZÉS, ÖNKORMÁNYZATI KITÜNTETÉSEK (2018. szeptember)
2018-09-29

Interjú Gromon István polgármesterrel

 

- Lezajlottak a Vörösvári Napok. Hogyan értékeli az idei rendezvényt?

Az idei Vörösvári Napok különféle okokból kicsit hosszabb volt a szokásosnál (összesen hét napig tartott). Személyes benyomásaim és a hozzám eljutott vélemények alapján úgy gondolom, hogy az idei rendezvény az utóbbi évekhez hasonlóan sikeres volt. Úgy vélem, hogy a meghívott sztárvendégek, zenekarok tekintetében sikerült egy szinttel feljebb lépnünk.

Forgalmirend-felülvizsgálat, piacfejlesztési pályázat, járdaépítések, TRINA-koncert (2018. augusztus)
2018-08-29

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Hosszan tárgyalta a képviselő-testület a városban bevezetésre kerülő forgalmirend-változásokat. Miért volt ezekre szükség?

A Képviselő-testület 2007-ben fogadta el, majd 2008-ban és 2013-ban módosította a város forgalomtechnikai tervét. Az elmúlt öt év során a Polgármesteri Hivatalba sok lakossági kérelem érkezett egy-egy útszakasz vagy útkereszteződés forgalmi rendjének megváltoztatására, továbbá sok helyen a forgalmi körülmények is megváltoztak az elmúlt évek során – például útépítés, forgalomnövekedés miatt.

KEZDŐDIK A NAGY-TÓ KÖRÜLI SÉTÁNY ÉS FUTÓPÁLYA ÉPÍTÉSE (2018. július)
2018-07-29

Interjú Gromon István polgármesterrel

 

  • A június 21-i ülésen két napirendi pontban összesen öt nagy idei közterületi fejlesztés kivitelezőjét választotta ki a képviselő-testület. Melyek ezek a fejlesztések, kik lesznek a kivitelezők, mikor kezdődhetnek meg, és várhatóan mennyi ideig tartanak majd a munkálatok?

Rögtön a 2018. évi költségvetés elfogadása után, még február végén két nagy kivitelezési közbeszerzési ajánlatkérési felhívást tettünk közzé: egyet különböző járdák, parkolók felújítására és csapadékvíz-elvezetésre, egyet pedig a Nagy-tó körüli sétány és futópálya kiépítésére. Ezek a közbeszerzési eljárások fejeződtek be most, ezekben hirdettünk nyertest a június 21-i ülésen.

SZOCIÁLIS FELADATOK, INTÉZMÉNY-FELÚJÍTÁSOK, CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS, VÖRÖSVÁRI NAPOK (2018. június)
2018-06-29

Interjú Gromon István polgármesterrel

  • A Képviselő-testület elfogadta a 2017. évi szociális feladatok ellátásáról szóló beszámolót. Mik a beszámoló legfontosabb megállapításai? Mit emelne ki belőle?

A beszámoló fontos, és sokat mondó részei a statisztikai adatok. A beszámolóhoz készült összesítés szerint 2017-ben 265 fő részesült valamilyen szociális támogatásban (rendkívüli települési támogatás, gyógyszertámogatás, lakhatási támogatás, köztemetés), s ezekre a szociális ellátásokra összesen 5.825.797 Ft-ot költött az önkormányzat. Krízistámogatást 6 esetben adtunk, ebből 2 esetben elemi kár történt, 4 esetben válsághelyzetbe került családot támogattunk.

SPORTCSARNOK, SÉTÁNY ÉS FUTÓPÁLYA, UTAK, JÁRDÁK ÉS PARKOLÓK, RENDELŐ-FELÚJÍTÁS (2018. május)
2018-05-29

Interjú Gromon István polgármesterrel

  • A legutóbbi ülésen a Képviselő-testület kiválasztotta azt a szakértő céget, akik elkészítik majd a Kézilabda Sportkör által építeni tervezett sportcsarnok ügyében az összehasonlító tanulmánytervet a két felmerült helyszínre (Búcsú tér ill. a leendő tanuszoda melletti sportcentrumi terület). Ki lett a kiválasztott cég, és mikorra fog elkészülni a tanulmányterv?

A 2018. február 26-án megindított és április 26-án lezárult nyílt árajánlatkérési eljárás nyertese a TRILIT Építészeti és Konstrukciós Iroda Kft. lett. Az árajánlatkérésben feltételül szabtuk, hogy az árajánlatadó vagy annak megnevezett alvállalkozója rendelkezzen településtervezési jogosultsággal és építész tervezői jogosultsággal, továbbá legyen köztük olyan gazdasági szakember, aki már készített épületre vonatkozó megvalósíthatósági tanulmánytervet.

ÚT-, JÁRDA- ÉS PARKOLÓÉPÍTÉSEK, RENDELŐFELÚJÍTÁS, PÁLYÁZATOK (2018. április)
2018-04-29

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Lapzártánkkor már javában folyik a Puskin utca 8. sz. alatti parkoló felújítása, burkolása. Minden a tervek szerint zajlik? Mikorra várható a befejezés?

A munkák jó ütemben, a tervek szerint haladnak. A Képviselő-testület még tavaly novemberben döntött arról, hogy a Puskin u. 8. sz. alatti ingatlanon 2012-ben, egy régi ház elbontásával kialakított mintegy 800 m2 területű murvás parkolót szilád burkolattal látjuk el, a gyalogosok számára pedig az udvar középvonalában egy összekötő járdát építünk a parkolóból a Házasságkötő terem és a Járási Hivatal felé.

KÖLTSÉGVETÉSI RENDELET, 2018. ÉVI BERUHÁZÁSOK, CIVIL EGYESÜLETEK TÁMOGATÁSA (2018. március)
2018-03-29

Interjú Gromon István polgármesterrel

 - A február 8-i ülésen elfogadta a Képviselő-testület a 2018-as év költségvetését. Összefoglalva milyen év áll a város előtt?

Az utóbbi évekhez hasonló, kiegyensúlyozott, nyugodt gazdálkodási évre számíthatunk. Az elfogadott költségvetés biztosítja az önkormányzati törvényben meghatározott kötelező feladatainak ellátásához, az intézményeink zavartalan működéséhez valamint a városüzemeltetéshez szükséges forrásokat, és emellett fedezetet nyújt mintegy 350 millió forint értékű beruházás és felújítás megvalósításához. Mindezek mellett a költségvetés megfelelő összegű tartalékokat is tartalmaz (pályázati önrésztartalék, fejlesztési tartalék, általános tartalék).

Rendőrségi épület, évkezdés, idei tervek (2018. január)
2018-01-30

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Hogyan indul az újesztendő a Polgármesteri Hivatalban, ill. az önkormányzatnál? Melyek az első feladatok?

Az idei évkezdés két szempontból is különleges volt. Egyrészt január 1-jétől lépett életbe egy sor új jogszabály. Ilyen például az általános közigazgatási rendtartás, az új a polgári perrendtartás, az új közigazgatási perrendtartás, új az adótörvény és az adózási eljárási törvény, illetve a hozzá kapcsolódó végrehajtási jogszabály is.

1 - 9/ 9 cikkből