Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Interjúk 2017

BÁTHORY UTCA, ÉVÉRTÉKELÉS, ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS (2017. december)
2017-12-21

Interjú Gromon István polgármesterrel

• November közepén elkészült a Báthory utcai szilárd burkolatú út két új szakasza, ami az országos média érdeklődését is kiváltotta. Mi volt az oka ennek az érdeklődésnek?

A Báthory utca a város szélén, a külterület és a belterület határán húzódik, ahol eredetileg egy csupán 3 méter széles földút volt. Ahhoz, hogy az út déli oldalán lévő, a Szent Erzsébet utcáról nyíló  hosszú telkek megoszthatók legyenek és a Báthory utca felől is közterület-kapcsolatot kapjanak – mégpedig olyan széleset, amely útnak is megfelelő –, le kellett adniuk a Szabályozási Tervben lévő szabályozási vonal alapján az út kiszélesítéséhez szükséges területet. Az ingatlantulajdonosok döntő többsége ezt meg is tette, az utca déli oldala fokozatosan beépült, a széles út kialakult.

KÖZMEGHALLGATÁS, FOLYAMATBAN LÉVŐ BERUHÁZÁSOK, ÚJ GYÓGYSZERTÁR (2017 november)
2017-11-28

Polgármesteri interjúkérdések november

- Megtartotta évi rendes közmeghallgatását az önkormányzat.  Nagy tömegek nem voltak, de sokan fordultak kérdéssel, javaslattal Önökhöz. Mik voltak a legfontosabb kérdések a lakosok részéről?

A kérdező szempontjából nyilván az a legfontosabb kérdés, amit ő tesz fel, s az a legfontosabb probléma, ami őt személy szerint érinti. Egy Mandula utcai lakos az útjuk rossz állapotát panaszolta; egy Piliscsabai utcai lakos az utcájuk 10-es úti kicsatlakozásánál végzett aszfaltfelmarást bírálta; egy Béke utca lakos a DMRV telephelyről kiszűrődő éjszakai zajt panaszolta; egy Szabadság utca lakos a csapadékvíz-elvezető árok kitisztítását kérte; egy Fő utca lakos azt panaszolta, hogy nem kap engedélyt a háza előtt álló fa kivágásához.

ÚTÉPÍTÉSEK, INGATLANGAZDÁLKODÁS, KITÜNTETÉSEK (2017 október)
2017-10-22

Interjú Gromon István polgármesterrel

 - Már jó ideje üresen áll a Fő utca 77. alatti ingatlan, melyet évekig a Raiffeisen Bank bérelt az önkormányzattól. Több próbálkozás is volt az ismételt bérbe adásra, de eddig sikertelenül. Most azonban úgy tűnik, sikerül kiadni a frekventált helyen lévő ingatlant. Kivel, milyen céggel sikerült megállapodást kötni?

Tekintettel arra, hogy az előző pályázati fordulót a komolytalannak tűnő pályázatok miatt a Képviselő-testületnek eredménytelenné kellett nyilvánítania, augusztus 15-én új bérleti pályázati felhívást tettünk közzé az ingatlan bérbeadására. Az ajánlatokat szeptember 15-én 9 óráig lehetett leadni. Az épület bérbevételére most két érvényes, és egyben komoly ajánlat érkezett.

VÖRÖSVÁRI NAPOK UTÁN – ÚTÉPÍTÉSEK, CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETÉS, KÖZÉTKEZTETÉS (2017. szeptember)
2017-10-07

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Múlt havi számunkban a Vörösvári Napok előkészületeiről faggattam, mostanra pedig már lezajlott az esemény. Így most arra kérem, hogy értékelje a XXVI. Vörösvári Napokat.

Igazából az a fontos szerintem, hogy a vörösvári emberek hogyan értékelték a rendezvényt. A nekem mondott, ill. a hozzám eljutott értékelések döntő többségükben pozitívak voltak.

JÁRDA- ÉS ÚTÉPÍTÉSEK, KÖZVILÁGÍTÁS-FEJLESZTÉS, VÖRÖSVÁRI NAPOK (2017. augusztus)
2017-08-26

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Legutóbbi számunkban hosszabban is beszámoltunk a szemétszállítással kapcsolatos problémákról. Mi történt az óta?

A Duna-Vértes Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Tanácsának 2017. július 6-i ülésén a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) szakmai vezérigazgató-helyettese felvázolt a Duna-Vértes régió számára egy két alrégióval működő hulladékgazdálkodási koncepciót.

TANUSZODA, SZEMÉTSZÁLLÍTÁS, FORGALMIREND-VÁLTOZÁS, ISKOLAÁTADÁS (2017. július)
2017-07-26

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Kormánydöntés alapján az országban több településen is megvalósulhat egy tanuszoda építése, köztük Vörösváron is.  Mit lehet tudni a projektről?

Június 2-án a Magyar Kormány a 1281/2017. (VI. 2.) Korm. határozatában úgy döntött, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program II. ütemének keretében 26 településen – köztük Pilisvörösváron is – kerüljön sor tanuszoda-beruházás előkészítésére és megvalósítására.

2016. ÉVI ZÁRSZÁMADÁS, TEMETŐFEJLESZTÉSI TERV, HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI PROBLÉMÁK, NYERTES ASP-PÁLYÁZAT (2017 május)
2017-05-28

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Elfogadta a képviselő-testület a 2016-os évre szóló zárszámadási rendeletet. Mi látszik ebből, az előirányzatoknak megfelelően alakult a 2016-os év gazdálkodása?

Ami az előirányzatok és a teljesülés viszonyát illeti: a bevételek a tervezett összeg felett, 100,25%-os arányban, a kiadások pedig a tervezett összeg alatt, 81,57%-ában teljesültek, ami azt jelenti, hogy fegyelmezetten és takarékosan gazdálkodtunk.

KÖZBIZTONSÁG, PÁLYÁZATOK, ÚT- ÉS JÁRDAÉPÍTÉSEK, PEREK (2017. április)
2017-05-07

Interjú Gromon István polgármesterrel

- Megkapta a képviselő-testület, és március 30-án az őrsparancsnok jelenlétében meg is tárgyalta a rendőrség 2016. évi  beszámolóját. Hogy látja Ön, javult a közbiztonság az elmúlt évben?

A 2016-ban Pilisvörösváron elkövetett bűncselekmények száma lényegében megegyezik a 2015. évivel (200 bűncselekmény). A legtöbb bűncselekmény-típus esetében csökkenés tapasztalható, néhány bűncselekmény-típus esetében volt kisebb emelkedés.

KÖLTSÉGVETÉS, BERUHÁZÁSOK, ARCULATI KÉZIKÖNYV (2017 máricus)
2017-03-28

Interjú Gromon István polgármesterrel

Elfogadta a képviselő-testület a 2017-es év költségvetését. Elsőként arra kérem, hogy néhány mondatban összefoglalóan értékelje az elfogadott költségvetést.

A 2017. évi költségvetés mind tartalmát, mind nagyságrendjét tekintve eléggé hasonlít a tavalyihoz. Úgy értem ezt, hogy a főösszege hasonló a tavalyihoz (2,2 milliárd forint), biztosítja a kötelező feladataink ellátásához, az intézményeink zavartalan működéséhez és a városüzemeltetéshez szükséges forrásokat, és szintén a tavalyihoz hasonló összegben, mintegy 300 millió forintos nagyságrendben tartalmaz új, sajáterős fejlesztéseket.

ISKOLAÁTADÁSOK, KONCEPCIÓTERVEK, HALÁSZATI JOG, SZELEKTÍV HULLADÉKUDVAR (2017 február)
2017-02-28

Interjú Gromon István polgármesterrel

 - Most, hogy az állam átvette az iskolák fenntartását, maradt-e bármilyen feladat ennek kapcsán az önkormányzatoknál?

- Szinte semmi. A Klebelsberg Központ 2017. január 1. óta már nemcsak fenntartója, hanem működtetője is  az iskoláknak. Ez azt jelenti, hogy a KLIK már nemcsak az iskolák szakmai irányítását látja el, nemcsak kinevezi az igazgatót és fizeti a tanárok bérét, hanem az iskolák működtetést is ő végzi. Ezzel együtt jár, hogy a Templom téri iskola, a Vásár téri iskola és a Zeneiskola épülete és az iskolák feladatainak ellátását szolgáló minden egyéb önkormányzati vagyon és vagyoni értékű jog leltár szerint 2017. január 1-jén az Érdi Tankerületi Központ ingyenes vagyonkezelésébe került.

Következő >> Utolsó
1 - 10/ 11 cikkből