Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Cikkek 2017.

Polgármesteri közlemény a Báthory utcai útépítésről
2017-11-11

Még meg sem száradt az aszfalt a Báthory utcai új úton, még le sem vonultak a gépek, de a Facebookon egyesek máris elkezdték a gúnyolódást, az élcelődést, az önkormányzat kicsúfolását abban a szent meggyőződésben, hogy az önkormányzati képviselő-testület tagjai és a polgármesteri hivatal dolgozói mind eszement idióták.

Polgármesteri közlemény a „Pilisvörösvári bányatavak” partján álló horgászbódék jövővel kapcsolatos önkormányzati tervekről
2017-02-09

Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 11/2017. (I. 27.) Kt. sz. határozatával nyilvános pályázatot hirdetett a „Pilisvörösvári bányatavak” megnevezésű halgazdálkodási vízterület Pilisvörösvár Város Önkormányzatát megillető halgazdálkodási jogának haszonbérbeadás útján történő hasznosítására.

A pályázati felhívás speciális feltételei között szerepel, hogy „a tavak partján lévő bódék, stégek és egyéb építmények 5 éven belüli, azaz 2022. április 1-ig való elbontásában a Pályázó a Haszonbérbe adóval együttműködik oly módon, hogy nem engedélyezi a horgászatot annak (a bódétulajdonosnak), aki nem köt az önkormányzattal közjegyző előtt megállapodást arra vonatkozóan, hogy vállalja a (tulajdonában álló) bódé, stég, egyéb építmény legkésőbb 2022. április 1-jéig történő elbontását (aki vállalja az elbontást, annak az írásbeli nyilatkozat aláírásától nem kell fizetni közterület-használati díjat), továbbá beépíti az Alapszabályába, hogy nem ad horgászjegyet, és nem biztosít horgászási lehetőséget annak, aki nem vállalja a bódé, stég, egyéb építmény 5 éven belüli elbontását.”

KONCEPCIÓTERVEK három, évtizedek óta elhanyagolt, de nagy közösségi értékű területünk tájépítészeti fejlesztésére
2017-01-28

Pilisvörösvárnak van három olyan nagy múlttal rendelkező, a közösség életében jelentős szerepet betöltő, értékes területe – a Bányatavak környéke, a Kálvária-domb és a Vágóhíd utcai volt iskolai gyakorlókert –, amelyeknek a fejlesztése az elmúlt évtizedek során különböző okokból sajnos elmaradt. Az önkormányzat a tavalyi évben elszánta magát arra, hogy neves tervező céggel mindhárom területre vonatkozóan elkészíttet egy-egy tájépítészeti koncepciótervet, amely tervek kiindulópontját és vezérfonalát jelenthetik e területek jövőbeni fejlesztésének.

1 - 3/ 3 cikkből