Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Beszédek 2010

Fő utca átadás - Fő tér avatás
2010-12-18

Kedves Pilisvörösvári Polgárok!
Kedves Vendégeink!
Hölgyeim és Uraim!

Történelmi pillanatok részesei vagyunk ma, ezen a karácsonyközeli, hóeséses, szép téli napon!

Néhány perccel ezelőtt Pilisvörösvár első jelzőlámpás csomópontjától indulva, díszmenetben végigvonultunk a felújított Fő utcán, majd megérkezve a városháza elé, átvágtuk a nemzetiszín szalagot, s ezzel használatba vettük a felújított és új névvel nevezett Fő teret. Mindez azt jelenti, hogy a két és féléves előkészítő munka és féléves kivitelezés után befejeződött Pilisvörösvár városközpontjának közterületi felújítása.

A Képviselő-testület alakuló ülésén
2010-10-14

Tisztelt Képviselő-társaim, tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!

A 2010-2014-es önkormányzati ciklusra vonatkozó programomat röviden a következő 10 pontban kívánom összefoglalni:

1. Továbbra is kiemelt feladatnak tartom a felelős gazdálkodást, a pénzügyi egyensúly fenntartását, a bevételek növelését, az önkormányzati vagyon védelmét és megfelelő színvonalú működtetését. Hitelek felvételét alapvetően olyan fejlesztések esetében támogatom, amelyek megvalósításához a hitelen kívül más külső forrást is sikerül biztosítani (pályázati támogatás, településfejlesztési szerződés stb.). A napi problémák kezelése közben és a befektetési ajánlatokkal kapcsolatos döntéseknél továbbra is mindig érvényesíteni kívánom a hosszú távú szempontokat is.

Beszéd a választás éjszakáján
2010-10-04

Gromon István újra megválasztott pogármesternek a választás éjszakáján mondott beszéde letölthető innen.

60. Bányásznap
2010-09-03

Tisztelt Wágner Ferenc elnök Úr!
Tisztelt Székely József elnök Úr!
Tisztelt Jelenlévő Volt Bányászok!
Kedves Pilisvörösvári Polgárok!

Különleges nap a mai! - Bányásznapot jöttünk ünnepelni Pilisvörösváron, nyilvánosan, nagy közönség előtt, ami nem történt meg talán évtizedek óta.

Ünnepi beszéd a XX. Vörösvári Napok megnyitóján
2010-08-13

Hölgyeim és Uram!
Kedves Vendégeink!
Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!

Márai Sándor a Füves könyv 68. számú bejegyzésében ezt írja az Ünnepekről:

?Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben. S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre."

A Borszék és Pilisvörösvár közötti testvérvárosi kapcsolat megalapításnak ünnepsége Borszéken
2010-08-06

Tisztelt Mik József Polgármester Úr!Tisztelt Képviselő Úr!
Tisztelt Moldovan Kémenes Ildikó-Anna Jegyző Asszony!
Tisztelt Tanácsos Urak!
Tisztelt Polgármester Urak és Képviselő Urak Borszék Többi Testvérvárosából!
Tisztelt Borszéki Polgárok!

Olyan eseménynek lehetünk részesei a következő pecekben, amelyek igen ritkán fordulnak elő egy település életében: egy új hivatalos testvérvárosi kapcsolat megszületésének.

Gröbenzell és Pilisvörösvár testvérvárosi kapcsolatának 20 éves jubileumi ünnepsége Gröbenzellben
2010-07-16

Igen tisztelt Dieter Rubenbauer Polgármester Úr!
Tisztelt Siegi Rahammer, Alpolgármester Úr!
Tisztelt Bernd Rieder Volt Polgármester Úr!
Tisztelt Nádasi Lajos Elnök Úr!
Tisztelt Gröbenzelli Polgárok!
Hölgyeim és Uraim!

Bő húsz évvel ezelőtt, 1989-ben egy gröbenzelli polgár, Georg Mittelmeier úr Pilisvörösvár és Csobánka között lerobbant az autójával. A bajbajutottnak egy arra haladó vörösvári polgár, Wieszt Ferenc úr segítséget nyújtott, s közben beszédbe elegyedtek, összeismerkedtek. Az ismeretségből barátság született, s ebből a barátságból sarjadt a településeink közötti hivatalos testvérvárosi kapcsolat, melyet 1989. szeptember 28-án Gröbenzellben, majd 1989. október 11-én Pilisvörösváron írt alá Dr. Bernd Rieder polgármester úr és Keszléri József tanácselnök úr.

Művészetek Háza átadása
2010-05-22

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Szeretettel köszöntöm Gröbenzell város hivatalos delegációjának tagjait, városunk korábbi polgármestereit, a környező települések polgármestereit, plébános urat, önkormányzati képviselő-társaimat, díszpolgárainkat és emlékérmeseinket, az intézmények vezetőit, az egyesületi elnököket, a fellépő szereplőket és minden pilisvörösvári vagy környékbeli polgárt, aki itt van közöttünk!

Nagy ünnepre gyűltünk össze itt ma: felavatni és birtokba venni a felújított kultúrházat, szebb nevén a Művészetek Házát.

Újévi köszöntő
2010-01-01

Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!
Tisztelt Pilis TV-nézők!

Az új év kezdete a jövőről való gondolkodás ideje. - A munkaszüneti napokat kihasználva elgondolkodunk dolgainkon, s feltesszük magunkat a kérdést: vajon mit hoz számunkra a jövő, mit hoz nekünk a 2010. év?

1 - 9/ 9 cikkből