Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Beszédek 2006

Ünnepi beszéd az 1956. évi forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján
2006-10-23

Hölgyeim és Uraim!
Kedves pilisvörösvári Polgárok!
Tisztelt ünneplő Közönség!

Sokféle ünnep létezik: jó és rossz dolgokat, örömteli és fájdalmas eseményeket egyaránt meg szoktunk „ünnepelni" az események évfordulóján. Ünnep az államalapítás napja, de ünnep az aradi vértanúk napja is; ünnep a feltámadás napja, de ünnep nagypéntek is. Megemlékezünk szeretteink születésnapjáról, de ugyanúgy halálának évfordulójáról is.

Polgármesteri programbeszéd
2006-10-12

Tisztelt Korelnök Úr!
Tisztelt Elnök Asszony!
Tisztelt Jegyző Asszony!
Tisztelt Képviselőtársak!
Kedves Vendégek!

Nagy megtiszteltetés a 317 éves, 13,5 ezres lakosú Pilisvörösvár város polgármestereként programot hirdetni.

Beszédem elején mindenekelőtt megragadom az alkalmat arra, hogy megköszönjem a Helyi Választási Bizottság és a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak áldozatos munkáját, amelyet a választások sikeres és tiszta lebonyolítása érdekében végeztek.

Idősek Világnapja – 2006.
2006-10-07

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Ünnepeltek, kedves Vendégek!

Szeretettel köszöntöm Önöket az Idősek világnapja alkalmából. A mai ünnep, amelyen összegyűltünk, 15 éve létezik. Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Nyilván azért, mert a mai világ, a mai életmód indokolja az ilyen ünnepek létrehozását. Az emberek rohannak; információk, intézni valók, kötelességek és csábítások tömege zúdul rájuk; így időnként szem elől veszítik a közvetlenül mellettük élő, hozzájuk legközelebb álló embert. Nyilván azért lett Anyák napja, Nőnap, Gyermeknap és Idősek világnapja is, hogy ebben a rohanásban kényszerítsük magunkat egy kis megállásra.

1 - 3/ 3 cikkből