Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Beszédek 2008

Bányászsztrájk 80. évfordulójára
2008-11-21

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Pilisi Bányászok!
Kedves Vendégeink!

Két nap híján 80 évvel ezelőtt, 1928. november 23-án 1600 pilisvörösvári és pilisszentiváni bányász úgy döntött, hogy nem tűr csendben tovább, harcot indít sorsának jobbításáért és sztrájkba lép.

Zoltán atya búcsúztatáa
2008-08-20

Kedves Zoltán Atya!
Kedves Testvérek!

Azért kértem szót én is a mai ünnepi szentmise végén, hogy egyrészt mint egykori közvetlen munkatárs, másrészt mint mostani polgármester, mindazok nevében, akik őt szeretik, tisztelik, megköszönjem Zoltán atyának mindazt, amit tizenhat év alatt Pilisvörösvárért, a város egészéért tett. Nemcsak azok nevében, akik rendszeresen járnak templomba, hanem azok nevében is, akik nem járnak templomba, de ismerik, tisztelik és szeretik Zoltán atyát.

Vörösvári Napok megnyitója
2008-08-15

Hölgyeim és Uraim!
Tisztelt Pilisvörösvári Polgárok!
Kedves Vendégeink!

A 2008. év nyara a végéhez közeledik, ismét elérkezett Pilisvörösvár legnagyobb ünnepe, a búcsú, vagy újabb keletű nevén a Vörösvári Napok.

Ez az ünnep a vörösvári családoknak és a városnak mint közösségnek is a legjelesebb napja. Úgy is mondhatnánk: a közösség ünnepe. Ilyenkor hazajönnek a családok távolba szakadt tagjai, meglátogatják egymást a rokonok, sokan részt vesznek az ünnepi szentmisén, elviszik gyerekeiket, unokáikat a régi focipályára ?a búcsúba?, aki teheti, több nap szabadságot vesz ki, mindenki ünnepi ételeket eszik, jó bort iszik, pihen és ünnepel.

PilisSÖRÖSvári Férfinap
2008-03-30

Hölgyeim és Uraim!
Kedves Vendégeink!

A Művészetek Háza Általános Művelődési Központ az idén első alkalommal rendezi meg a PilisSÖRÖSvári Férfinapot.

A rendezvény célja: kulturális műsorokkal fűszerezett felhőtlen kikapcsolódást kínálni a hétköznapi taposómalomban elfáradt embereknek, s közelebb hozni őket egymáshoz. A rendezvény multikulturális: lesz börze, kiállítás, filmvetítés, zene, tánc, s közben lehetőséget biztosítunk a bemutatkozásra a sörgyártásban és értékesítésben érdekelt vállalkozóknak. Minden programra a belépés ingyenes!

ÜNNEPI BESZÉD - 2008. március 15.
2008-03-15

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Kedves Pilisvörösvári Polgárok!
Tisztelt Ünneplő Közönség!

1848. március 15-én, egy átlagos hétköznap reggelén négy huszonéves fiatalember: Petőfi Sándor, Vasvári Pál, Jókai Mór és Bulyovszki Gyula úgy határozott, hogy végigjárják az egyetemeket, s az akkori reformellenzék pártjának, az Ellenzéki Körnek a programját megismertetik az egyetemi ifjúsággal, aláírásokat gyűjtenek annak támogatására.

1 - 5/ 5 cikkből