Pilisvörösvár Város Hivatalos Honlapja »

 

Vörösvárért Közéleti Egyesület a Facebookon »


Vörösvári Újság »


Művészetek Háza »


Pilis TV »

Fejlesztések 2013.

Megújult a Sikari Patika
2013-12-31

Új arculattal várja a lakosságot a Sikari Gyógyszertár. A felújított és modernizált patikát november 15-én ünnepélyes keretek között adták át.

A megnyitó ünnepségen jelen voltak a patika munkatársai, a Pharmanova Zrt. képviselői, és több orvos és ápoló is eljött az alkalomra. A városvezetés nevében Pándi Gábor alpolgármester volt jelen. Mivel a felújított ingatlan az önkormányzat tulajdonában van, a beruházásról megállapodást kötöttek a bérlővel. Az átalakítást a Pharmanova Zrt. végezte, az önkormányzat pedig a vagyonnövekedés ellentételezéseképpen 10 éves felmondási moratóriumot vállalt. Az alpolgármester a megnyitón rövid beszédet mondott.

Haranglábat szenteltünk
2013-12-30

A harangok összefüggnek Isten népének életével. Hangjuk jelzi az imádság idejét, összegyűjti a népet a liturgikus cselekmény végzésére, figyelmezteti a híveket a fontosabb eseményekre, amelyek az Egyháznak ezt a közösségét és a várost, az egyes híveket örvendetesen vagy fájdalmasan érintik. Amikor halljuk a harangokat, emlékezzünk arra, hogy egy család vagyunk, és szavukra hallgatva gyűljünk össze, és mutassuk ki Krisztusban való egységünket!

A bányatelepi templom december elején üli búcsúját, Szent Borbálának, a bányászok védőszentjének napjához kapcsolódva. Idén egy másik nagy eseménnyel kötődött egybe ez a nap: a templom harangja új haranglábat kapott. Nem ez az első dolog az idei évben, amely megújult a bányatelepi templomban. Idén szépült meg a hívek munkájából a Szent Borbála szobor és a közelmúltban a keresztelőkút teteje.

Esztergom felé már vonatozhatunk
2013-12-29

Befejeződött a vasútfelújítás első szakasza: december 15-étől ismét közlekednek a vonatok Esztergom és Pilisvörösvár között. Ahogyan 2012. május 17-én ünnepélyesen hagyta el az utolsó vonat a piliscsabai állomást, a felújított szakaszon az első vonat is ünnepélyesen, politikusok és a sajtó jelenlétében gördült végig 2013. december 12-én.

Az elkészült Esztergom-Pilisvörösvár szakasz átadási ünnepségét a dorogi vasútállomáson tartották, december 12-én délben.

Felújítások a szakorvosi rendelő udvarán
2013-12-28

Elkészültek a Szakorvosi Rendelő udvarának komfortosabbá tételét és a gyermekrendelő akadálymentes megközelíthetőségét célzó munkálatok.

Az épület csapadékvízét mindhárom lefolyóból elvezették a nyílt befogadó árokba. Az udvar bejáratánál egy 16 m2-es területet térkőburkolattal láttak el, melyet egy új járda köt össze az épület sarkáig érő régi betonjárdával. A gyermekrendelő bejáratánál mindkét oldalon egy rámpával egészítették ki a járdát, így babakocsival is el lehet jutni a kapubejárótól a rendelő bejáratáig. Ezen kívül megtörtént a murvás udvar nagyobb kátyúinak murvázása, az épület Fő utcai bejárata mellett pedig 4 új kerékpártárolót helyeztek el.

Korszerűbb telep, új rákötések
2013-11-30

Indul a szennyvízberuházás

Pilisvörösvár Város Önkormányzata közel 1 milliárd forint európai uniós támogatást nyert a szennyvíztisztító telep korszerűsítésére és kapacitásának növelésére, valamint a város csatornahálózatának bővítésére. 2015-re megszűnnek a korábban jellemző szennyvíztisztítási problémák, és több száz olyan pilisvörösvári ingatlantulajdonos köthet rá végre a csatornahálózatra, aki évek óta vár erre a lehetőségre. A beruházás várhatóan a következő 30 évre megoldja Vörösvár szennyvíztisztítással kapcsolatos problémáit.

Megújult a Sikari patika
2013-11-29

Az önkormányzat és a Pharmanova Zrt. márciusi megállapodásának megfelelően a Sikari patika mintegy 42 millió forintos beruházás révén kívül-belül teljesen megújult.

A gyógyszertár ezentúl megújult arculattal és a BENU Gyógyszertárakra jellemző korszerű és magas színvonalú szolgáltatásokkal várja a város lakosait. Az ünnepélyes megnyitót november 15-én tartották. A részletekről következő havi lapszámunkban olvashatnak.

December közepétől ismét jár a vonat Pilisvörösvár és Esztergom között
2013-11-18

A vasútfelújítás ütemterve szerint az Esztergom felől közlekedő vonatok 2013. december 15-étől már bejönnek a vörösvári vasútállomásra.

Mivel az új aluljárót még nem helyezik üzembe, ettől kezdve visszaáll a sorompós-lámpás szintbeli vasúti kereszteződés.

Városrendezés
2013-10-29

Barangolás a település­rendezési tervek erdejében

2013. október 10-én lakossági fórumot tartottak a településfejlesztési és -rendezési eszközök felülvizsgálata témájában a Városi Díszteremben.

Gromon István polgármester köszöntője után a város főépítésze, Kálmán Kinga szólt néhány mondatot a tervekről. Nagyrabecsülését fejezte ki azok iránt, akik eljöttek, és érdeklődést mutatnak, amikor a város jövőjéről van szó. Ezután a terveket készítő Völgyzugoly Műhely Kft. munkatársa, Bérczi Szabolcs okleveles településmérnök ismertette a munkaközi állapotban lévő terveket. A tájékoztató után került sor a lakossági kérdésekre.


Vasút-korszerűsítés
2013-10-28

A vasút-korszerűsítéshez kapcsolódóan kanyarodósávot építenek a Terranovához (a cég neve ma már Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.), amely a Piliscsaba felől érkező kamionok balra kanyarodását segíti.

A kiszélesített útalap elkészülte után október 10-én az alsó aszfaltréteget vitték fel félpályás útlezárás mellett, emiatt egész nap folyamatos volt a kocsisor és lassú a haladás a 10-es út vörösvári szakaszán.

Vasútfelújítás
2013-09-30

Augusztus 28-án megtörtént a Kálvária utcai felüljáró ideiglenes forgalomba helyezése.

Annyiban ideiglenes, hogy még nem a végleges aszfaltburkolat van rajta, de annak érdekében, hogy a korábban épített ideiglenes felüljáró (provizórium) bontását el tudják kezdeni, az új felüljárót már most, „félkész" állapotban átadták a forgalomnak. A provizórium bontását 29-én kezdték el.

Következő >> Utolsó
1 - 10/ 24 cikkből